Handlere og utviklere trender mot større DeFi-innskyterbeskyttelse i kor

Origin Dollar-kompensasjonsplan markerer utviklingen av DeFi-plass

 

På fredag ​​kunngjorde desentralisert finans (DeFi) stablecoin-prosjekt Origin Finance en plan for å kompensere brukere som er berørt av en utnyttelse på 7 millioner dollar i november – en del av en bredere trend fra utviklere, brukere og handelsmenn som har sett aktører over hele DeFi-rommet omfavne forsikring produkter og annet utnytte backstops.

17. november kunngjorde Origin Dollar at dets rentebærende stablecoin-prosjekt hadde vært offer for et $ 7 millioner flash-låneangrep. Mens angrepet bare er en annen forekomst av det Bitcoin Revolution som har vært en brutal sommer og høst for DeFi-protokoller som står overfor hack og utnyttelse, skiller Origin Dollar-teamets respons seg ut for sitt forsøk på å kompensere brukerne fullt ut.

I et blogginnlegg på fredag ​​la Origin Dollar-produktsjef Micah Alcorn en plan med flere nivåer som umiddelbart ville betale 75% av brukerne sine tapte midler tilbake i „revidert og relansert med nye sikkerhetstiltak på plass“ stablecoin OUSD.

For større innskytere vil imidlertid betalinger være en mer komplisert prosess som involverer en 1-årssperret mengde av e-handelsverktøyet token OGN. Hvorvidt disse større innskyterne vil bli fullstendig kompensert for tapet deres, avhenger derfor av ytelsen til OGN-token.

Selv med tidslåsen sier Alan, en semi-anonym kjerneutvikler ved forsikrings-tilstøtende ‚dekkingsprotokoll Cover‘, at innsatsen fra Origin kan bidra til å tiltrekke nye brukere til rommet.

„Jeg tror protokoller (og deres revisorer) må begynne å ta ansvar for koden de skyver ut,“ sa han. „Enten det er gjennom at de selv gir dekning, eller refunderer midler, skaper denne typen oppførsel et sterkt presedens og lar brukerne føle seg mer trygge på plattformene de bruker, noe som bidrar til å øke TVL, så en vinn-vinn.“

Tidligere har DeFi-protokoller tilbudt brukere litt mer enn en „ikke risikere mer enn du har råd til å miste“ ansvarsfraskrivelse, men markedsbevegelser ser ut til å trene mot bedre beskyttelse.

Ifølge Alan har Cover nesten tredoblet sin totale verdi låst siden brukerne bestemte seg for å dekke Pickle Finance-hacket, og økte til 39 millioner dollar.

Alan at utviklere seriøst undersøker lansering

På samme måte har Nsure Network – en annen dekningsprotokoll i testnettfasen og planlagt for lansering i 1. kvartal 2021 – vært på en tåre og steg nesten 60% i løpet av måneden.

Etter hvert som disse dekningsverktøyene utvikler seg, anbefaler Alan at utviklere seriøst undersøker lansering med dekningsplaner og inkluderer klare utnyttelsesforhold som et kjernefunksjon i DeFi-protokoller.

“DeFi må sette presedens for at selve protokollen må holdes ansvarlig hvis de blir hacket. Fra det jeg har sett med de siste utnyttelsene, betyr det å bli hacket ganske enkelt ‚Ups, vi lapper denne feilen og gjør det bedre neste gang‘. […] Å ha et „forsikringsfond“ trøster brukere virkelig å vite at hvis protokollen de setter inn i blir hacket, blir innskuddene dekket. „

Videre, legger han til at hvis DeFi noen gang kommer til å virkelig bryte mainstream, kan denne typen beskyttelse være et krav og ikke bare en luksus for skitne innskytere.

„Å ha et dekkings- / beskyttelsesfond er veien å gå i fremtiden hvis DeFi virkelig ønsker å få masseadopsjon.“